Selamlar,
Yaklaşık bir haftadır Hadron HDX 3258 model mouse’u kullanıyorum. Bu konuyu da ürünü almayı düşünenlere fikir vermesi açısından açmak istedim. Çok profesyonel bir donanım incelemesi değil ama birebir kullanıcı deneyimimi paylaşacağım.
Kutu İçeriği ve İlk İzlenim
Ürünü kutusundan çıkardığınızda ilk dikkat çeken şey tasarımı oluyor. RGB aydınlatması oldukça sade, göz yormuyor. Plastik kalitesi orta seviyede diyebilirim, çok ucuz hissettirmiyor ama üst seviye de değil.
Kutu içeriğinde sadece mouse ve kısa bir kullanım kılavuzu var. Yazılım vs. çıkmıyor, ama zaten bu model yazılım destekli değil.
Ergonomi ve Kullanım
Mouse elime tam oturdu diyebilirim. Benim elim orta boy, avuç içi tutuş yapıyorum, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim. Uzun kullanımda bile elde yorgunluk oluşturmadı.
Tıklama hissiyatı orta sertlikte. Sessiz değil ama rahatsız edici bir tık sesi de yok. Scroll tuşu yumuşak çalışıyor. Yan tuşlar da gayet ulaşılabilir ve tepkileri iyi.
Performans
Günlük kullanım ve basit oyunlar için fazlasıyla yeterli. DPI tuşu sayesinde hassasiyeti hızlıca ayarlayabiliyorsunuz. Oyunlarda tepki süresi kötü değil ama profesyonel rekabetçi oyunlar için önermezdim. Gecikme fark edilir değil ama hassasiyet çok üst düzey değil.
Artıları:
Fiyatına göre RGB aydınlatması başarılı
Ergonomik yapısı rahat
DPI ayarı fiziksel tuşla kolayca yapılabiliyor
Kablo uzunluğu yeterli (yaklaşık 1.5 metre)
Eksileri:
Yazılım desteği yok
RGB ayarları değiştirilemiyor
Profesyonel oyunculara hitap etmiyor
Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi
Sonuç
Hadron HDX 3258, günlük kullanım ve orta seviye oyuncular için iş gören bir mouse. Uygun fiyatlı, sade ve kullanışlı bir model arayanlar için tercih edilebilir. Profesyonel oyuncular ya da çok yüksek beklentileri olanlar için yeterli gelmeyebilir ama fiyat-performans olarak fena değil.
Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.